Cor Jongejan

  Tandarts

 

Op 2 januari 1980 startten wij onze tandheelkundige praktijk, mijn vriend Ruud en ik.  Met ons tweeën en drie onervaren assistentes in een aangepast woonhuis. Erg vooruitstrevend in die tijd.

Het verwachtingspatroon voor de levensvatbaarheid van ‘ons kindje’ was niet groot bij kenners in de markt. Zij konden het weten, want ze hadden al meerdere pogingen van goedwillende collega's zien falen.

Inmiddels zijn wij meer dan 30 jaar verder en is onze maatschap van destijds uitgegroeid tot een bloeiende, nog steeds ambitieuze, ultramoderne onderneming, waar inmiddels tien tandartsen-eigenaren hun vak in optima forma kunnen uitoefenen. Wij leveren van Basiszorg naar Topzorg op drie state of the art locaties in Alphen aan den Rijn voor ruim 30.000 zorgcliënten. Onze coöperatieve vereniging heeft honderd medewerkers.

Ons credo luidt: goed en gezellig. Wij hebben dat tot op heden kunnen volhouden. Dat is uiteraard niet zonder slag of stoot gegaan. Wat wij altijd hebben gedaan is geloven in onze eigen doelstellingen en ons eigen kunnen. Even belangrijk in zo’n proces is om te onderkennen wat je niet kunt of weet. Voor die blinde vlekken zoek je adviseurs. 

Wij hebben destijds bewust gekozen voor een fiscaal jurist die voor ons begrijpelijke en menselijke taal spreekt: Ambroos Ross. Als ik de balans opmaak voor inmiddels tientallen jaarverslagen, dan kan ik stellen dat die altijd klopten. Maar nog belangrijker is dat Ambroos Ross al die jaren aan onze zijde heeft gestaan om met ons mee te denken en te sparren over de toekomst van onze onderneming.

Cijfers gaan leven op een plat vlak. Het leven is 5D en tijd en emotie zijn voor ons en voor Ambroos belangrijke weegfactoren. Het is voor een onderneming als die van ons een van de succesfactoren geweest: altijd streven naar het optimale, dus met beoordeling van alle belangen en belanghebbenden.

Je moet dicht bij jezelf blijven om geluk te vinden. Het is een genoegen om mensen naast je te hebben die je hierbij helpen.

Diensten